@irdaidris - Irda Idris

🏠 www.irdaidris.com πŸ₯› @queen.cuckoo πŸ’° Biz Start Up Coach β˜• HQ @kopi.goyang.viral πŸ‘‘ Certified Professional Host πŸ‘¨β€πŸ‘©β€πŸ‘§β€πŸ‘¦ A wife & mom of 2
http://MyCuckoo.co/HelloIrdaIdris
Advertisement
Korang ingat sesi pembakaran terbuka selesai sampai situ je?

Oooh tidak.. sambung pula dengan Mami kita Mursyida Mohsin kat Telegram. TQ Mami  Satu-satu di guide. Irda u kena buat camni, buat gini, cerita apa u rasa, kenapa u 'hijrah', apa yang u nampak, why CUCKOO! 
Maka insyaAllah bermula esok Irda doa minda kawan-kawan semua akan nampak mengapa, kenapa dan bagaimana Irda melangkah masuk ke #BizTanpaModal ni. Irda akan explain WHY CUCKOO. Stay tune.. @queen.cuckoo
#WhyCuckoo
#TheRealGenuinePassiveIncome
#PINEmpire
#UsahawanCuckoo
Irda Idris - @irdaidris Instagram Profile - AutGram.Com
irdaidris
0

Korang ingat sesi pembakaran terbuka selesai sampai situ je? Oooh tidak.. sambung pula dengan Mami kita Mursyida Mohsin kat Telegram. TQ Mami Satu-satu di guide. Irda u kena buat camni, buat gini, cerita apa u rasa, kenapa u 'hijrah', apa yang u na

Fuhh bila ko dapat injection turbo tengah-tengah malam ni mulalah tak boleh tidur dibuatnya.

Lebih 30 minit melalui phone, dah panas membara. Belum lagi kalau jumpa depan-depan dengan Kak Amy ni. 
Thank you Sifu sudi spend masa calling2 Irda. Much needed booster nak kejar closing ni. Alhamdulillah.. Beruntung sangat kami berada dalam kumpulan yang betul. Group No 1 Cuckoo di Malaysia. Rezeki betul. Dah berada di platform yang betul, kita buat je kasi jadi. Kawan-kawan doakan ya.. #IrdaIdris
@queen.cuckoo
#SayaAgentCuckoo
#PINEmpire 
#UsahawanCuckoo
Irda Idris - @irdaidris Instagram Profile - AutGram.Com
irdaidris
0

Fuhh bila ko dapat injection turbo tengah-tengah malam ni mulalah tak boleh tidur dibuatnya. Lebih 30 minit melalui phone, dah panas membara. Belum lagi kalau jumpa depan-depan dengan Kak Amy ni. Thank you Sifu sudi spend masa calling2 Irda. Much n

Kuala Lumpur
Sifu saya kata: Nak berjaya kena rapat-rapatkan diri dengan Mentor, biar semangat kita sentiasa membara. Bukan tunggu mentor yang cari kita, kita diam seribu bahasa

@cikcida rindu laaaa.. @queen.cuckoo 
#IrdaIdris 
#PINEmpire
#SayaAgentCuckoo
Irda Idris - @irdaidris Instagram Profile - AutGram.Com
irdaidris
0

Sifu saya kata: "Nak berjaya kena rapat-rapatkan diri dengan Mentor, biar semangat kita sentiasa membara. Bukan tunggu mentor yang cari kita, kita diam seribu bahasa" @cikcida rindu laaaa.. @queen.cuckoo #irdaidris #pinempire #sayaagentcuckoo

Irda hanya insan biasa yang banyak kekurangan.

Ramai lagi yang hebatο»Ώ kat luar sana.

Tapi Irda boleh offer satu benda. Irda akan bantu korang selagi korang nak Irda bantu. Sebab sepanjang Irda berbisnes ni pun, tak pernah lagi Irda tinggalkan business partners. It's the other way round actually . Jangan pernah rasa rendah dengan kekurangan diri. Kerana percayalah, setiap yang Allah kurniakan mempunyai kelebihan tertentu.

Ingatlah, Tuhan menciptakan setiap manusia pastinya mempunyai kelebihan dan kekurangan tersendiri. Hikmahnya agar manusia dapat hidup bersama dengan cara saling lengkap melengkapi.

Jom kita saling melengkapi. Irda takkan janjikan bulan dan bintang. Jom kita buat sama-sama, struggle sama-sama, berjaya sama-sama. Setahun sahaja kita all out. InsyaAllah hasil besar akan tiba.

Banyak bukti dah ada, kita ikut, buat dan follow je. Jom jadi #UsahawanCuckoo 

Queen Cuckoo
#IrdaIdris
#SayaAgentCuckoo
#PassiveIncomeNetwork
Irda Idris - @irdaidris Instagram Profile - AutGram.Com
irdaidris
0

Irda hanya insan biasa yang banyak kekurangan. Ramai lagi yang hebatο»Ώ kat luar sana. Tapi Irda boleh offer satu benda. Irda akan bantu korang selagi korang nak Irda bantu. Sebab sepanjang Irda berbisnes ni pun, tak pernah lagi Irda tinggalkan busin

Bila budak 3 tahun sekolah kan kita 

Akak dah start dik. (Akak sangat ) Kawan-kawan akak ni ha. Macam-macam alasan dorang bagi dik ooii.. Katanya: Takpelah Irda. Ko buat dulu.
Aku tak sempat, nak fokus anak. Kesian dorang kecik lagi. Nanti dah besar sikit Aku buat.
Aku tak pandai la nak jual barang letrik camni
Aku duit nak. Tapi malaslah nak bisnes-bisnes.
Aku dah serik meniaga. Bukan jadi pun. Penat je dapat nanti. Padahal akak dah bagitau dorang dik.

Bisnes akak ni:
- Takde modal.
- Tak yah simpan stock. - Kita close customer je. Pasang, hantar, service, kutip payment semua Syarikat buat.
- Jual 1 barang dapat RM100. Jual 5 barang dapat RM1200. Jual 10 barang dapat RM4000.
- RelaxΒ² tak yah nak masuk opis bagai. Sambil pakai kaftan, duduk baring atas katil pun boleh close sales.

Takpelah dik. Dorang taknak, kita move on je. Akak akan share peluang dengan mereka yang nak. Yang taknak kita KIV dulu. Tak marah pun kat dorang, sebab semua alasan dorang tu memang valid. So kita jalan terus.

Terima kasih ya dik. Sebab bagi akak semangat. Appreciate sangat! JUST DO IT!

@queen.cuckoo
#QueenCuckoo
#BizTanpaModal
#CuckooBeyondStandards
#JUSTDOIT
Irda Idris - @irdaidris Instagram Profile - AutGram.Com
irdaidris
1

Bila budak 3 tahun sekolah kan kita Akak dah start dik. (Akak sangat ) Kawan-kawan akak ni ha. Macam-macam alasan dorang bagi dik ooii.. Katanya: "Takpelah Irda. Ko buat dulu." "Aku tak sempat, nak fokus anak. Kesian dorang kecik lagi. Nanti dah be

Alhamdulillah.. 2 je lagi nak cukupkan 10 . Atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan jadilah 8 unit untuk sales bulan lepas.

Frust? Memang frust. Sebab Irda memang fight untuk tunjukkan bukti pertama di venture baru ni. Tapi leader Irda kata, Jangan frust. You baru buat tak sampai 3 minggu, dapat 8 unit sangat hebat tau! Tak ramai mampu buat. So kita lupakan kisah April, kita buat lagi baik untuk May. Buat duit raya besar pulak ! Chaiyok Irda ! Tahniah juga pada my partners, the Arising Stars :
Nur Wahida @wawa.lilycia
Nurul Aini Shamsuri @ainilovieta
Nor Hidayati Shamsuri 
Kita buat lebih lagi bulan ni ok!

Kawan-kawan doakan ya Irda & team dapat capai target kami bulan ni. Irda doakan kawan-kawan dilimpahi rezeki juga 

Note: Kata 8, awat tulis achieve 5 je? Kat Cuckoo dia punya achievement memang gitu. 5 unit, 10 unit, 20 unit. Haaa so klu dapat 9 pun, dia tetap tulis 5 unit gitu.️ @air.udara.sihat

#MyCuckooJourney
#PassiveIncomeNetwork
#BizZeroModal
#SayaAgentCuckoo
Irda Idris - @irdaidris Instagram Profile - AutGram.Com
irdaidris
0

Alhamdulillah.. 2 je lagi nak cukupkan 10 . Atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan jadilah 8 unit untuk sales bulan lepas. Frust? Memang frust. Sebab Irda memang fight untuk tunjukkan bukti pertama di venture baru ni. Tapi leader Irda kata, "Jang

Advertisement
LAWAK HARI INI

Customer:
Kak.. saya cari model King Top dalam CUCKOO e-store tu x jumpa pon.. biar betul nie.. Ade je tuan, saya pon tgh buka nie.. mmg ada

Customer:
Betul kak, memang tak de.

Ada jumpa tak gambar yang mcm king top?

Customer:
Ada.. tp nama lain.. Nama apa?? Customer:
Jap saya screenshot 🀣🀣🀣🀣 @air.udara.sihat 
#kingtopcuckoo 
#waterpurifier
Irda Idris - @irdaidris Instagram Profile - AutGram.Com
irdaidris
0

LAWAK HARI INI Customer: Kak.. saya cari model King Top dalam CUCKOO e-store tu x jumpa pon.. biar betul nie.. Ade je tuan, saya pon tgh buka nie.. mmg ada Customer: Betul kak, memang tak de. Ada jumpa tak gambar yang mcm king top? Customer: Ada.

Allah tidak pernah menjanjikan:
Langit itu selalu biru
Bunga selalu mekar
Matahari selalu bersinar
.
Tapi ketahuilah bahawa Allah selalu memberi: 
Hikmah di setiap cubaan
Jawapan disetiap doa
.
Jangan pernah menyerah
Life is so beautiful
.
Jika hidup itu perjalanan, maka nikmatilah
Jika hidup adalah tentangan, maka hadapilah
Jika hidup adalah anugerah, maka terimalah
Jika hidup adalah tugas, maka selesaikanlah
Jika hidup adalah cita-cita, maka capailah
Jika hidup adalah kesempatan, maka ambillah
Jika hidup adalah qasidah, maka nasyidkanlah
Jika hidup adalah teka-teki, maka pecahkanlah
.
Hidup adalah satu anugerah
Jadi laluinya dengan penuh hikmah
.
@kopi.goyang.viral
@air.udara.sihat .
#irdaidris
#jalanterus
#lifeisbeautiful
#wordsofwisdom
#jombuatsamasama
Irda Idris - @irdaidris Instagram Profile - AutGram.Com
irdaidris
0

Allah tidak pernah menjanjikan: Langit itu selalu biru Bunga selalu mekar Matahari selalu bersinar . Tapi ketahuilah bahawa Allah selalu memberi: Hikmah di setiap cubaan Jawapan disetiap doa . Jangan pernah menyerah Life is so beautiful . Jika hidup

Advertisement
My current best friend. Ke mana-mana memang bawa dia. Senang selit je dalam handbag.

Kalau pegi kedai ke, order je air takda gula. Selalunya teh o ke, limau suam ke, kopi o ke. Sampai titik je 2 titik Sweetality. Dah manis. 
Tapi jangan risau, manis-manis pun InsyaAllah tak bahaya. Sebab Sweetality ni #zerocalorie. Best kan!

#GulaAjaib
#Sweetality
#SayaGunaSayaJual
Irda Idris - @irdaidris Instagram Profile - AutGram.Com
irdaidris
0

My current best friend. Ke mana-mana memang bawa dia. Senang selit je dalam handbag. Kalau pegi kedai ke, order je air takda gula. Selalunya teh o ke, limau suam ke, kopi o ke. Sampai titik je 2 titik Sweetality. Dah manis. Tapi jangan risau, manis

Delivering hot items Bio Seleza & Marine Essence to my frequent customer 
.
Siapa kata Irda tak jual barang SHOM? Mestilah jual lagi. Sentiasa ada permintaan tau produk-produk SHOM ni. Rugilah kalau tak jual. 

Hari ni ada Flash Sales. Siapa nak  tengok boleh tengok post Irda sebelum ni ok.

#IrdaIdris
#MarineEssence
#PadBioseleza
Irda Idris - @irdaidris Instagram Profile - AutGram.Com
irdaidris
0

Delivering hot items Bio Seleza & Marine Essence to my frequent customer . Siapa kata Irda tak jual barang SHOM? Mestilah jual lagi. Sentiasa ada permintaan tau produk-produk SHOM ni. Rugilah kalau tak jual. Hari ni ada Flash Sales. Siapa nak ten

Uish tak boleh tahan.. Sambil buat kerja mengadap laptop, mata tetiba makin kuyu je. Tak boleh jadi ni.

Masuk dapur, ambil sebotol #KopiGoyang2Jari.

Pergh! Pekat, likat, kaww! Padu betul!

Terus segar mata. Jom sambung meroket 

#IrdaIdris
#KopiGoyang
Irda Idris - @irdaidris Instagram Profile - AutGram.Com
irdaidris
0

Uish tak boleh tahan.. Sambil buat kerja mengadap laptop, mata tetiba makin kuyu je. Tak boleh jadi ni. Masuk dapur, ambil sebotol #kopigoyang2jari . Pergh! Pekat, likat, kaww! Padu betul! Terus segar mata. Jom sambung meroket #irdaidris #kopigoy

بِسْمِ اللهِ Ψ§Ω„Ψ±ΩŽΩ‘Ψ­Ω’Ω…Ω°Ω†Ω Ψ§Ω„Ψ±ΩŽΩ‘Ψ­ΩΩŠΩ’Ω…Ω
Buat dan terus buat.
Masanya akan tiba InsyaAllah.
Sabar sebelum syabas!

#assalamualaikum
#selamatpagi
#PassiveIncomeNetwork
Irda Idris - @irdaidris Instagram Profile - AutGram.Com
irdaidris
0

بِسْمِ اللهِ Ψ§Ω„Ψ±ΩŽΩ‘Ψ­Ω’Ω…Ω°Ω†Ω Ψ§Ω„Ψ±ΩŽΩ‘Ψ­ΩΩŠΩ’Ω…Ω Buat dan terus buat. Masanya akan tiba InsyaAllah. Sabar sebelum syabas! #assalamualaikum #selamatpagi #passiveincomenetwork

Tengah pening kepala nak cari income lebih tampung belanja harian?

Irda ada proposal biz nak share dengan kawan-kawan.

Bisnes tanpa modal
Produk terkenal
Akan diajar satu-satu dari A to Z
Komisen tinggi
Boleh buat online & offline
& macam-macam lagi benefit.

Nak tahu lebih? Meh roger Irda. Kita borak-borak 

#PassiveIncome
#RealBiz
Irda Idris - @irdaidris Instagram Profile - AutGram.Com
irdaidris
0

Tengah pening kepala nak cari income lebih tampung belanja harian? Irda ada proposal biz nak share dengan kawan-kawan. Bisnes tanpa modal Produk terkenal Akan diajar satu-satu dari A to Z Komisen tinggi Boleh buat online & offline & macam-macam lag

Ada yang message tadi cakap rindu dah lama tak kena bebel. Kita kalau orang tak sudi cari, takde lah kita nak sibuk-sibuk kacau dia . Ye tak?

Haha Irda ada je ni. Senyap sket kat socmed sebab dok buat admin work sambil-sambil settle domestic errands.

Tapi senyap-senyap pun alhamdulillah business run as usual.

Siapa-siapa yang rindu tu meh la roger. Nanti jom kita lepak makan-makan, minum-minum jom. Oklah, nak jumpa Mommy kita kejap. See u alls nanti 

#IrdaIdris
Irda Idris - @irdaidris Instagram Profile - AutGram.Com
irdaidris
0

Ada yang message tadi cakap rindu dah lama tak kena bebel. Kita kalau orang tak sudi cari, takde lah kita nak sibuk-sibuk kacau dia . Ye tak? Haha Irda ada je ni. Senyap sket kat socmed sebab dok buat admin work sambil-sambil settle domestic errands

The Curve, Mutiara Damansara
Alhamdulillah the procedure went well. Papa dah keluar dari OT. 
.
Get well soon Papa πŸ€—
Irda Idris - @irdaidris Instagram Profile - AutGram.Com
irdaidris
0

Alhamdulillah the procedure went well. Papa dah keluar dari OT. . Get well soon Papa πŸ€—

INSTITUT JANTUNG NEGARA - The National Heart Institute of Malaysia
Sesi gotong-royong untuk costume hari sukan Haiqal & Iman. .
Sangat respect pada team costume kelas sebab semua parents sangat dedicated menyediakan persiapan anak-anak.
.
Ada yang tidur 1-2 pagi tau. Bukan buat anak dia punya je tapi anak orang lain juga.
.
Alhamdulillah.. rezeki juga berada dalam team yang sangat komited.
.
InsyaAllah, all will be worth our time when we see the smiles of the kids .
#PrepCostume
#HariSukaneka
Irda Idris - @irdaidris Instagram Profile - AutGram.Com
irdaidris
0

Sesi gotong-royong untuk costume hari sukan Haiqal & Iman. . Sangat respect pada team costume kelas sebab semua parents sangat dedicated menyediakan persiapan anak-anak. . Ada yang tidur 1-2 pagi tau. Bukan buat anak dia punya je tapi anak orang lain